Kinderboekhuis

Kinderboekhuis is een 3-dimensionaal prentenboek. Kinderen stappen in de wereld van bekende boeken en spelen zelfstandig met hun favoriete helden bekende verhalen na of bedenken nieuwe avonturen. 

Prentenboekenstad is een verzameling van deze 'huisjes'. Kinderboekhuis en Prentenboekenstad zijn door Het Huis van Aristoteles ism Ars Longa ontwikkelde concepten. Het Huis van Aristoteles stelt hoge eisen aan de kwaliteit van het drukwerk en gaat zorgvuldig om met copyright en veiligheid.

Er zijn kinderboekhuisjes van Pluk van de Petteflet, Kikker, Kleine Ezel, nijntje, Floddertje, Boer Boris, Ridder Florian, Woeste Willem, De boze heks, Het Muizenhuis -Sam en Julia, Aadje Piraatje, Pim en Pom en Agent en Boef gerealiseeerd.

Het concept Kinderboekhuis/Prentenboekenstad is dagelijks te bezoeken in de permanente expositie over Tsjechische kinderliteratuur in het kindermuseum Sladovna in Pisek (CZ).

Kinderboekhuis werd met Compagnia TPO uit Prato (I) ism Sladovna uit Pisek doorontwikkeld tot een multi mediale laagdrempelige kunstervaring waarin kinderen de hoofdrol spelen. Een boek waar je in stapt op een speciale interactieve vloer met illustraties die kinderen in beweging zet en die reageert op en verandert door de bewegingen van kinderen en dansers. Bezoekers hebben een immersieve ervaring en voelen zich onderdeel van de illustraties en het verhaal.


 

 

x