Kunstspeeltuin

Kinderen en volwassenen kunnen in de Kunstspeeltuin/ArtPlayground op een actieve manier samen hun eigen verhaal vertellen en verbeelden.

Kunstspeeltuin bestaat uit werkstations waar publiek langs een eigen parcours zelfstandig of met kunstenaars aan het werk gaat. Zintuiglijk, laagdrempelig en voor jong en oud uitnodigend. Een speelse kennismaking met cultuur en culturen in de breedste zin van het woord. De werkvormen zijn open en niet op een eindproduct gericht. Ook degene die zich niet creatief voelt kan hier een positieve evaring opdoen. Door materiaalkeuze, werkvorm en presentatie wordt in de Kunstspeeltuin een esthetische ervaring geboden. De collectie bestaat uit een dubbele glazen tekenwand, schaduwtatelier, overheadprojector, lichttafel, grote 3 dimensionale letters, recycle- en natuuratelier.

Kunstspeeltuin wordt in samenwerking met opdrachtgevers en kunstenaars met kunst, beeld, verhalen en materialen voor diverse leeftijdsgroepen samengesteld. Dan gaat de bezoeker zelf aan de slag. Het creatieve proces wordt zichtbaar. Publiek komt letterlijk in beweging en vormt onderdeel van het geheel en een inspiratie voor anderen. De producten zijn door de presentatie en open werkvormen voor iedereen een verrassing en worden door bezoekers als een driedimensionaal kunstwerk ervaren.

De Kunstspeeltuin groeit en wordt met diverse partners, vormgevers en kunstenaars vanuit praktijkonderzoek getest met publiek en bij succes in de collectie opgenomen. De serie werkstations is eenvoudig te (ver)plaatsen in bijvoorbeeld bibliotheek, theater, festival, museum, (brede)school, naschoolse opvang en cultuurhuis. Kleur en stijl kan worden aangepast aan de bestaande inrichting van een instelling.

Atelier

Het Huis van Aristoteles ontwikkelt en begeleidt op aanvraag laagdrempelige thematische ateliers voor basisscholen, theaterfoyer, het culturele en sociale veld. Ook hier kunnen kinderen hun eigen verhalen vertellen en verbeelden en/of zelfstandig onderzoeken en leren. Het atelier daagt kind en volwassene uit actief mee te doen. Het atelier straalt een herkenbare soberheid uit en gebruikt verschillende media. Je mag er alles zelf en/of met een begeleidend kunstenaar uitproberen.
 

x