Wie zijn wij?

Het Huis van Aristoteles maakt exposities, ateliers en multi-mediaal theater rond verhalen, kunst, natuur en wetenschap. Ze zijn zo ingericht dat ze uitnodigen tot creatief denken, leren, communiceren en samenwerken. Kinderen en hun familie leren spelenderwijs een eigen betekenis te geven aan hun wereld. Daarbij gaan kind en volwassene zowel zelfstandig als samen langs een zelfgekozen parcours aan het werk.

In 2008 werd kindermuseum Het Huis van Aristoteles op de Amsterdamse Westergasfabriek door de koningin geopend met de speelexpositie Heldenstad. De grote trekker was een 6 meter hoge Petteflet van Annie MG Schmidt met de prachtige illustraties van Fiep Westendorp. Je kon er onder andere met mevrouw Helderder, Pluk en Aagje spelen en kennis maken met andere kinderboekenhelden, kunst en niet-westerse culturen. Tussen de opening in 2008 en oktober 2009 ontving Het Huis van Aristoteles ruim 35.000 bezoekers. De bezoekers kwamen uit heel Nederland en waren talrijk en kleurrijk. Dit werd herkend door het Ministerie VROM die Het Huis van Aristoteles een inspirerende praktijk noemde in het kader van Ruimte voor contact.

In oktober 2009 moesten we tot teleurstelling van onze bezoekers de deuren van het kindermuseum sluiten. Sindsdien is Het Huis van Aristoteles op reis. Het Huis van Aristoteles ontwikkelt, adviseert, ontwerpt en werkt met en in opdracht van (kinder)museum, bibliotheek, dierentuin, theater, museum, (brede)school, kinderopvang, naschoolse opvang, cultuurhuis en stadsontwikkeling.

x